Četrtek13. junij 2024

Koristne povezave

PIŠKOTKI


O piškotkih

Piškotek ali angleško cookie so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.


Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.


Katere piškotke vsebuje spletno mesto www.likovni-material.si?

Podjetje Ime piškotka Namen Čas piškotka
Fedom d.o.o. LIKOVNIMATERIAL Sprejemanje pogojev o piškotkih ter nivo dovoljenja za uporabo piškotov 1 leto
Fedom d.o.o. PHPSESSID Ohranja sejo uporabnika za potrebe naročilnice artiklov Ob zaprtju brskalnika
Google Analytics _utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti
Google Analytics _utmb Statistika ogledov spletne strani 30 minut
Google Analytics _utmc Statistika ogledov spletne strani Ob zaprtju brskalnika
Google Analytics  _utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev

Vaše aktivne nastavitve piškotkov za to spletno mesto

Trenutno se shranjujejo vsi privzeti piškotki:

  • Nastavitev piškotka LIKOVNIMATERIAL dovoljuje uporabo drugih piškotkov.
  • Nastavitev piškotka LIKOVNIMATERIAL prikaže opozorila za uporabo piškotkov.
  • Piškotek PHPSESSID shranjuje sejo uporabnika za potrebe naročilnice.
  • Shranjujejo se piškotki za sledenje uporabe Goolge Analytics

Spremenite nastavitve piškotkov za to spletno mesto


 

 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Nastavitve.